یورو 2016 از نگاه تکنولوژی

یورو 2016 از نگاه تکنولوژی

تورنمت‌های فوتبالی در کنار جذابیت‌های فراوانی که دارند می‌توانند مکانی مناسب برای نمایش تکنولوژی‌های پیشرفته در داخل و حتی خارج از زمین فوتبال باشند. مسابقات یورو 2016 نیز از این قاعده مستثنی نبوده و مجموعه‌ای از تکنولوژی‌های کوچک و بزرگ به‌منظور برگزاری هرچه بهتر بازی‌ها توسط مسئولان این رقابت‌ها به کار گرفته شده است.

توپ رسمی مسابقات

آدیداس از بهترین المان‌های طراحی و ساختاری برازوکا، توپ رسمی مسابقات جام جهانی 2014 که در کشور برزیل برگزار شد استفاده کرده و البته رنگ و بوی فرانسوی نیز به آن اضافه شده است. Beau Jeu (به معنی بازی زیبا) توپ رسمی مسابقات یورو 2016 است که به پنل‌هایی با ظاهر خلاقانه و ساختار ویژه در جهت بهبود دید بازیکنان (وقتی توپ روی هوا است) و البته کنترل بهتر توسط بازیکنان و دروازه‌بانان تجهیز شده است. خصوصیاتی که بدون شک تنها در قالب بهره‌گیری از تکنولوژی‌های پیشرفته محقق شده است.

تکنولوژی ضدپهپاد

پس از اتفاقی که در رویداد انتخابی بین تیم‌های صربستان و آلبانی به وقوع پیوست، حالا مسئولان برگزاری رقابت‌های یورو 2016 در فرانسه به این نتیجه رسیده‌اند که استانداردهای ضدپهپاد جدیدی را وضع کنند. در این راستا، نواحی پرواز ممنوع برای این هواپیماهای بدون‌سرنشین در تمامی زمین‌های تمرین و استادیوم‌های ویژه برگزاری مسابقات درنظر گرفته شده است تا ایجاد تداخل در پرواز پهپادها و یا حتی بدست گرفتن کنترل آن‌ها در صورت مشاهده این پرنده‌های جذاب در میادین، امکان‌پذیر شود.

Ziad Khoury مسئول امنیت مسابقات یورو 2016 این راهکار جدید را معیاری نو دانسته که تا پیش از این در هیچ رویداد ورزشی به‌کار گرفته نشده است. پیش از این در مطلبی جداگانه به تفصیل در خصوص سیستم جدید مقابله با پهپاد توضیح دادیم.

تکنولوژی خط دروازه

بالاخره یوفا نیز استفاده از تکنولوژی خط دروازه به‌منظور کمک به داور در بررسی عبور توپ از خط دروازه را در دستور کار قرار داده است. این در حالی است که تکنولوژی یادشده پیش از این در لیگ انگلستان و یا بوندس‌لیگای آلمان نیز مورد استفاده قرار گرفته است.

در حال حاضر در مسابقات مختلف دو تکنولوژی “کنترل گل” و “چشم شاهین” در این زمینه مورد استفاده قرار می‌گیرد. تکنولوژی کنترل گل، دو سال پیش توسط فیفا مورد آزمایش و بررسی قرار گرفت و سیستم چشم شاهین نیز گزینه محبوب در کشورهایی مانند بریتانیا و آلمان بوده و در حال حاضر در مسابقات کریکت، تنیس و راگبی نیز استفاده می‌شود.

انتخاب یوفا، سیستم چشم شاهین بوده که از هفت دوربین به‌منظو رهگیری حرکت توپ استفاده کرده و با بهره‌گیری از ابزاری لرزشی، به ثمر رسیدن گل را به داور اعلام خواهد کرد.

پخش زنده با واقعیت مجازی

بازار تکنولوژی واقعیت مجازی در قالب رونمایی از هدست‌ها و محصولات مختلف، در سال جاری میلادی گرم‌تر از گذشته بوده است. در این راستا، یوفا نیز مجوز پخش زنده مسابقات با استفاده از تکنولوژی واقعیت مجازی را به تیم‌های حاضر در مسابقات یورو 2016 واگذار کرده است.

 با این تفاسیر، دوربین OZO نوکیا که پیش از این به‌طور آزمایشی در فینال لیگ قهرمانان مورد استفاده قرار گرفته بود، وظیفه پوشش مسابقات تیم انگلستان را  برعهده خواهد داشت تا فیلم‌برداری 360 درجه‌ای با ارائه تجربه واقعیت مجازی پیش روی کاربران قرار گیرد. علاوه بر این، تعدادی از مسابقات ولز، ایرلند شمالی و جمهوری ایرلند نیز به‌طور زنده و برپایه استفاده از واقعیت مجازی پخش خواهد شد.

تکنولوژی‌های پوشیدنی بازیکنان

از جمله دیگر تکنولوژی‌های قابل توجه در یورو 2016، استفاده از دستگاه‌های الکترونیکی پوشیدنی مانند دستبندهای هوشمند و یا گجت‌های بررسی عملکرد بازیکنان است. این در حالی است که تیم ملی آلمان دو سال پیش و در مسابقات جام جهانی از محصول آدیداس با عنوان miCoach برای رهگیری مشخصه‌های مختلف بازیکنان (از سرعت تا ضربان قلب و مسافت طی شده) در طول تمرینات استفاده کرده بود. تا پیش از این، مربیان از غریزه خود به‌منظور قضاوت در خصوص عملکرد و وضعیت بدنی بازیکنان استفاده می‌کردند اما اکنون در کنار غریزه، امکان استفاده از محاسبات دقیق‌تر در زمان برگزاری تمرینات و یا انجام مسابقات فراهم شده تا تصمیم‌ها، تغییر تاکتیک و یا حتی تعویض‌ها، برپایه این اطلاعات دقیق مدیریت شود. در حال حاضر سیستم‌های رهگیری شامل سنسورهای جی‌پی‌اس تعبیه شده در لباس بازیکنان نیز به‌طور گسترده در میان تیم‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. 

 

نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *